joi, 7 august 2008

Jocurile Olimpice 2008

Maine debuteaza in capitala Chinei comuniste o noua editie a celei mai importante competitii sportive, Jocurile Olimpice. Multi au contestat ( si ne raliem opiniei) atribuirea organizarii evenimentului unui stat totalitar, ale carui abuzuri in Tibet sunt bine cunoscute. Nu mai amintesc aici masacrarea studentilor in Piata Tien an Men in 1989, incident de o gravitate extrema care a ingrozit atunci opinia publica din lumea libera.
In cele din urma, grandioasa competitie sportiva internationala va fi gazduita de Beijing si nadajduim ca macar pe parcursul acestor 16 zile intrecerile dominate de fair playul si de spiritul olimpic sa eclipseze infectul fotbal autohton, monopolizat de cativa patroni de carton si asa-zisi oameni de fotbal. Sa speram ca cele doua mari cotidiene de sport nationale sa aloce spatiul cuvenit si meritat stradaniilor sportivilor romani de la Beijing, care aduc mult mai multa glorie Romaniei decat niste fotbalisti obisnuiti cu castiguri mari si eforturi minime. Sa-i incurajam pe ai nostri si sa fim alaturi de ei in demersul lor de a se intoarce cu cat mai multe medalii. Ma gandesc la gimnastica, canotaj, natatie, caiac-canoe, atletism, box, judo si...imi cer iertare daca am uitat un sport individual unde avem sanse la medalii. Evident ca pot sa apara unele placute surprize.
Nu in ultimul rand, sa le tinem pumnii extraordinarelor noastre handbaliste, care formeaza o generatie de exceptie si constituie de departe cea mai valoroasa echipa de jocuri sportive. Merita cu prisosinta o medalie si chiar titlul olimpic. Sta in puterea lor sa ajunga pe cea mai inalta treapta a podiumului. Mult succes!