joi, 23 iunie 2011

Glume cu sovietici şi comunişti români

Cine sunt cei mai curajoşi din lume?...
Ruşii, deoarece continuă să spună bancuri politice, deşi s-a dovedit că unul din patru este informator la KGB.


Este cunoscut faptul că în Uniunea Sovietică, sub Stalin, stahanoviştii beneficiau de anumite favoruri şi avantaje materiale. Într-o zi, lângă o prăvălie, era o coada destul de mare. O femeie surdă s-a aşezat şi ea la coadă şi a întrebat pe cineva: "Ce se dă aici?..." Un răuvoitor i-a replicat acid: "Palme peste faţă", la care femeia surdă cu pricina a întrebat irăşi: "Şi pentru stahanovişti?...".

Un cetăţean din Uniunea Sovietică a mers disperat la sediul KGB să reclame dispariţia papagalului său. Cineva de acolo l-a întrebat de ce nu a apelat mai degrabă la poliţia locală, dar cetăţeanul respectiv a replicat: "Acest papagal ar putea spune lucruri foarte grave şi am socotit oportun să vă aduc la cunoştinţă".

Este adevărat că în socialismul de tip sovietic spicele de grâu cresc precum stâlpii de telegraf?
Da...de fapt, chiar mai rar!

Aţi aflat că în socialismul de tip sovietic fiecare cetăţean va avea câte o Volga proprietate personală?...
Este extraordinar, dar ce o sa facem cu atâta apă?!....

Epigramă de Păstorel Teodoreanu (fratele scriitorului Ionel Teodoreanu): (versuri aproximative)
"Nu credeam să pot vreodată/ Ca făcând pipi pe garduri/ Să o fac direct în soare..." (Soarele era semnul electoral al Blocului Partidelor Democratice, din care făcea parte Partidului Comunist din România).

... ŞI alte epigrame ale lui Păstorel Teodoreanu:
"Sadoveanu filorus/ Stă cu fundul la Apus/ Ca s-arate Apusului care-i faţa rusului" (După ce Mihael Sadoveanu, care făcea parte din Prezidiul Marii Adunări Naţionale a Republicii Populare Române declarase că "Lumina nu vine decât de la Răsărit")

"Caligula Imperator a făcut din cal senator/Petru Groza, mai sinistru, a făcut din bou ministru" (Aluzie la Romulus Zăroni, semianalfabetul subsecretar de stat de la Ministerul Agriculturii în guvernul Petru Groza).

România anilor 80...Foame, frig, frică.... Doi prieteni schimbă păreri. Unul se uita peste un ziar. Celălalt îl întreabă ce poate găsi interesant în ziarele care doar proslăveau regimul şi pe conducător. "Caut un necrolog..." " Bine, bine, dar necrologurile se găsesc pe ultimele pagini şi eu văd că tu citeşti prima pagină"... "Ei, necrologul care m-ar interesa pe mine trebuie musai să fie pe prima pagină..."

"Ai mâncat vreodată şuncă de Scorniceşti?..." " Nu, pentru că porcul e la Bucureşti"

..E vorba de patru câini, un câine american, unul rus, unul polonez şi unul din România care s-au întâlnit în anii 80. Câinele american, cel mai bine hrănit şi mai mândru începe să se laude: "La mine în ţară, nu trebuie decât să latru puţin, imediat va veni cineva şi îmi va oferi ceva carne"...Câinele polonez, contrariat: "ce e aia carne?..." Cel rus, la fel de surprins întreabă: "ce înseamnă a lătra?"...Câinele din România, cel mai amărât şi mai slăbănog a scheunat stins: "Eu nu ştiu nici ce e aia carne nici ce înseamnă a lătra..."